120819: Internationellt av svenskt intresse.

Det händer mycket i fandoms världen, både lokalt i Sverige och utomlands som självklart skulle kunna vara av intresse för svenska fans som vill försöka söka lycka utomlands.

Just nu pratas det väldigt mycket om två event, ett närmare än de andra, men båda i vår kära Harrys hemland. den 1 december går den årliga SnowBall avstapeln. En Wizard Rock show i Edinburgh som tidigare lockat svenska besökare och som i år kommer ställa upp med kanske sina starkaste wrockspelning någonsin. Men för att de ska hända, behöver dem hjälp... Av oss?  I år är det tänkt att deras stora band skall vara Harry and The Potters som vi alla redan är familjär med sedan deras Skandinavien turné sommaren 2010, men för att de ska gå i uppfyllelse behöver de sälja 150 biljetter innan den 1 september för att ha råd att skicka dem över Atlanten bara för en kväll. Läs mer här. Som om du någonsin varit sugen på att se Wizard Rockes grundare i J.K. Rowlings stad live? Ja, då har du chansen! 

Det andra eventet är Alohomora 2013 8:de till 11:e augusti 2013 i London. Men inte nog med att det skall bli Europas största Harry Potter konferens i London så har Alohomora teamet börjat samarbeta med LeakyCon personalen och skall skapa det första Europeiska LeakyCon. Så om man någonsin velat åka på ett LeakyCon, men tycker det är för långt eller för dyrt att åka till USA är nu chansen här att bara behöva åka till London i stället. Läs mer om detta här. 

I övrig så verkar det bli slut sålt för Pottermässan i början på september och det ger vi tummarna upp för! Nördar från hela Sverige vallfärdar för att gå på mässan och få en extra nördig helg i huvudstaden bara så där appråpå... 

Simma lugnt! 

Inga kommentarer: